JoomlaTemplates.me by BlueHost Reviews

za 16 mrt. 17:00 uur Olympia Boys Veteranen H'veen-G'veen Veteranen  afgelast
zo 17 mrt. 10:00 uur RKSVN 3 H'veen-G'veen 1  -afgelast

Laatste Veenderby in Griendtsveen

De waarschijnlijk een-na-laatste Veenderby ooit eindigde zaterdag in een 3-3 gelijkspel.

GRIENDTSVEEN - Alles was zaterdagmiddag gereed voor één van de laatste ontmoetingen tussen Griendtsveen en Helenaveen. Het veld was 's morgens gewalst, een heus mobiel frietkot stond naast het voetbalveld geparkeerd. Het was koud maar in de zon was het prima te doen voor de supporters van beide clubs. De elftallen stonden al op het veld klaar om te beginnen. Iedereen was klaar voor de 'Veenderby'. Het enige wat nog ontbrak was scheidsrechter Verhaag.

"Ik dacht dat de wedstrijd zondag was", laat de arbiter telefonisch weten. "Ik heb net een D-elftal gefloten in Venray en ik heb geen vervoer." Na enkele vriendelijke maar strenge verzoeken van Griendtsveen-leider Danny 'Poelie' van der Poel besluit de scheidsrechter toch te komen. "Ik ben er over een half uur."

Dat er tweeëntwintig man op het veld stonden was al een klein wonder te noemen. Griendtsveen heeft op het moment nog maar drieëntwintig seniorenleden. Buurman Helenaveen nog een kleine veertig. De roep om te fuseren klonk dan ook al wat langer bij beide clubs. "Het is bittere noodzaak", zegt Ard Arts, bestuurslid van Helenaveen. "Een dorp met minder dan 2000 inwoners, daar heeft een voetbalclub eigenlijk geen bestaansrecht."

Hij krijgt bijval van Griendtsveen-voorzitter Peter Fleurkens. "Het is bij ons elke week weer behelpen om elf man op de been te krijgen. Vandaag hebben we weer wat blessures en schorsingen. Dan wordt het voor een club als Griendtsveen lastig."

Dat Griendtsveen gaat fuseren met Helenaveen en niet met het dichterbij gelegen AVV America is volgens Fleurkens niet meer dan logisch. "De klik tussen America en Griendtsveen is er gewoon niet. Wij zijn toch meer Brabants georiënteerd en met Helenaveen hebben wij gewoon een goede band. De fusievergaderingen gaan in goede harmonie. Het is alleen nog even afwachten waar we gaan voetballen. Wij willen natuurlijk in Griendtsveen blijven voetballen maar datzelfde geldt voor Helenaveen maar daar komen we nog wel uit."

Stoppen
Op bestuurlijk niveau gaat alles gestroomlijnd, maar niet alle spelers zijn te spreken over een fusie. "Ik stop na dit seizoen. Ik heb het wel gezien", zegt de geschorste Toon van Veggel, aanvaller van Griendtsveen. Fleurkens vermoedt dat er toch wel een man of vijftien naar de fusieclub zullen overstappen. "Samen met de spelers van Helenaveen komen we dan toch op ongeveer vijftig seniorenleden.

Dat de spelers over een half jaar samenspelen was zaterdag moeilijk voor te stellen. Het ging er af en toe fel aan toe in de 'Veenderby'. Na vijfentwintig minuten kwam Helenaveen op voorsprong. Rolf van Horen kwam na een uitstekende steekbal oog in oog met Ramon Coenen. De aanvaller schoot beheerst binnen: 0-1. Vijf minuten voor de rust was het diezelfde Van Horen die Rik Krekels een niet te missen kans bood: 0-2. Een minuut na de rust was het Van Horen met zijn tweede van de middag 0-3. Niet veel later zorgde Daan Mennen met een rake vrije trap voor 1-3. Na een uur was het opnieuw Mennen met een goal. Zijn corner vloog direct in het doel: 2-3. Een kwartier voor tijd werd Joost Gielens weggestuurd door Piet Kuijpers en schoot de bal beheerst voorbij Helenaveen-doelman Mario van Grunsven: 3-3.

De spelers van Griendtsveen en Helenaveen verlaten het veld. De derby eindigde zaterdag in 3-3. Op 24 april staat de allerlaatste onderlinge ontmoeting op het programma. In Helenaveen.