SV Helenaveen-Griendtsveen 1 weer naar A categorie

Gepubliceerd: zondag 04 maart 2018 Geschreven door SV Helenaveen - Griendtsveen

Na een jaar in de reserveklasse gespeeld te hebben gaat het vaandelteam van SV Helenaveen-Griendtsveen weer in de A-categorie spelen. Tijdens een spelersbijeenkomst bleek dat er ruimschoots animo was om weer met een “echt eerste” aan de bak te gaan op zondagmiddag.

De teleurstelling was vorig jaar groot toen bleek dat er niet genoeg draagvlak was om de competitie te starten met een competitief eerste elftal. Sommige spelers vertrokken naar andere clubs. Een niet wenselijke situatie. Het roer moest om. Daarom is het bestuur samen met oud-trainer Steven Douw van der Krap gestart met een nieuwe inventarisatieronde om spelers warm te krijgen. En met succes. Tijdens een informatiebijeenkomst medio februari bleek dat een grote groep enthousiaste spelers weer volop voor het eerste elftal gaan. Tevens zijn er diverse versterkingen van buiten de vereniging zodat het team ook competitief mee kan doen. “Een vaandelteam is gewoon essentieel om een club toekomst te bieden. De sfeer van een zondagmiddag op het voetbalveld met een volle kantine hoort gewoon bij een voetbalvereniging. Ik ben dan ook erg blij dat de spelers zijn opgestaan en hebben gezegd: ‘we gaan er volop voor!’ Ook is het goed te zien dat diverse spelers die nu elders spelen aangeven weer bij hun oude thuisclub terug te keren.”, aldus voorzitter Ard Arts. Hoewel Douw van der Krap momenteel ook betrokken is bij de doorstart, is het nadrukkelijk niet de bedoeling dat hij het vaandelteam volgend seizoen ook gaat trainen. Momenteel is de technische commissie dan ook op zoek naar een hoofdtrainer. Eventuele kandidaten kunnen zich melden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..