Voetbalclub weg uit Griendtsveen

Gepubliceerd: woensdag 27 januari 2016 Geschreven door De Limburger - Daan de Hulster

GRIENDTSVEEN – Voetbalvereniging RKSV Griendtsveen verlaat sportpark De Wiek en fuseert per seizoen 2016/2017 met SV Helenaveen. De leden van beide verenigingen stemmen in maart over dit voorstel van de fusiecommissie.

De verenigingen willen fuseren omdat met name Griendtsveen te weinig actieve leden heeft om zelfstandig te blijven bestaan. De club heeft moeite het enige nog zelfstandige seniorenteam overeind te houden. Het eerste elftal staat puntloos onderaan in de vijfde klasse E.

Het standaardelftal van Helenaveen staat voorlaatste in diezelfde competitie en denkt sportief sterker te worden van de fusie. Ook die club moet zich kwantitatief versterken omdat het risico bestaat dat het ledenaantal verder daalt.

Door het samengaan hopen de verenigingen bovendien aantrekkelijker te worden voor spelers uit Helenaveen en Griendtsveen die momenteel bij clubs in Deurne voetballen.

De fusiecommissie stelt voor alle trainingen en wedstrijden vanaf volgend seizoen te houden op sportpark De Stikker in Helenaveen. Dit omdat de meeste leden van de fusieclub in die omgeving wonen. Het is de bedoeling geen gebruik meer te maken van sportpark De Wiek in Griendtsveen. Onduidelijk is nog wat met die accommodatie gaat gebeuren. De fusiecommissie wil het aanstaande vertrek daar op korte termijn aankaarten bij de gemeente Horst aan de Maas.

De voetbalclub uit Griendtsveen is voorstander van een kleinschalige voetbal- annex sportvoorziening centraal in de dorpskern. De commissie wil de eventuele aanleg daarvan eveneens ter sprake brengen bij de gemeente.

De nieuwe fusievereniging bestaat naar verwachting per komend seizoen uit 40 actieve leden die afkomstig zijn uit Griendtsveen en 65 uit Helenaveen. Die vormen samen drie seniorenteams en vier jeugdelftallen in de F-, E-, D- en C-categorie. Momenteel hebben Griendtsveen en Helenaveen al een gecombineerde jeugdafdeling. Ook het tweede elftal bestaat uit spelers van beide clubs.

De naam van de nieuwe club is nog niet bekend. De fusiecommissie zal in maart voorstellen hier een prijsvraag voor uit te schrijven.